Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
IzolacjaFAGBREV (1525 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
Grzes203 napisał:
A mi się wydaje że Chińczyk ma rację. Można przebywać 90 dni w NO ale jako TURYSTA lub 6 miesięcy jako szukający pracy po uprzedniej rejestracji w NAV.
W tym czasie można pracować tylko nielegalnie.
Turyści raczej nie pracują, chyba że nie stać ich na zapłacenie rachunku w restauracji i muszą odpracować na zmywaku.

Jakoś brzydko mi pachnie podpisywanie umowy co trzy miesiące.
Najlepiej wysłać te papiery o pozwolenie jak napisała Hilton i problem sam się rozwiąże.

Powodzenia.

To co piszesz jest nieprawdą...
Sam osobiście opisywałem ten problem i nie tylko Ja oczywiście...

Więcej razy nie będę powielał OCZYWISTYCH oczywistości bo KOMUŚ nie chce się poszukać odpowiednich informacji na TYM lub INNYM FORUM...

...ŻENADA...

Cześć Gabryjelu o ile mnie pamięć nie myli to po świętach obiecałeś wkleić swoje zdjęcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kami napisał:

Cześć Gabryjelu o ile mnie pamięć nie myli to po świętach obiecałeś wkleić swoje zdjęcie

A mnie o ile pamięć nie myli to miałaś tylko i wyłącznie zajmować się egzaminem państwowym na kat.-B-

CZYŻBYŚ JUŻ ZDAŁA TEN EGZAAAAAMIN...!?!?!? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
gabriel napisał:
Grzes203 napisał:
A mi się wydaje że Chińczyk ma rację. Można przebywać 90 dni w NO ale jako TURYSTA lub 6 miesięcy jako szukający pracy po uprzedniej rejestracji w NAV.
W tym czasie można pracować tylko nielegalnie.
Turyści raczej nie pracują, chyba że nie stać ich na zapłacenie rachunku w restauracji i muszą odpracować na zmywaku.

Jakoś brzydko mi pachnie podpisywanie umowy co trzy miesiące.
Najlepiej wysłać te papiery o pozwolenie jak napisała Hilton i problem sam się rozwiąże.

Powodzenia.

To co piszesz jest nieprawdą...
Sam osobiście opisywałem ten problem i nie tylko Ja oczywiście...

Więcej razy nie będę powielał OCZYWISTYCH oczywistości bo KOMUŚ nie chce się poszukać odpowiednich informacji na TYM lub INNYM FORUM...

...ŻENADA...

Właściwie to chciałem sobie tylko postów nabić bo mi brakuje.
Dla mnie takie kombinacje nie są oczywistą oczywistością Gabrielu jak to sprytnie ująłeś.
Poszukam sobie jutro Twoich objaśnień powyższego problemu aby następnym razem nie narażać się na krytykę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grzes203 napisał:Właściwie to chciałem sobie tylko postów nabić bo mi brakuje.
LOGICZNE...!!!
nabijanie postów na TYM FORUM nie jest naganne ...a wręcz wskazane ..../ wszak to NASZA PRACA /
jednak LOGICZNE a nie byle jakie ... bzdurne ...i kłamliwe...!!! .
Chcesz pisać to pisz tylko mądrze i informacje niech są prawdziwe ... a nie mylne...
To ,że być może TY zostałeś przez kogoś oszukany nie ma podstawy byś Ty oszukiwał INNYCH... na TYM I INNYCH FORACH...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
gabriel napisał:
LOGICZNE...!!!
nabijanie postów na TYM FORUM nie jest naganne ...a wręcz wskazane ..../ wszak to NASZA PRACA /
Chcesz pisać to pisz tylko mądrze i informacje niech są prawdziwe ... a nie mylne...
To ,że być może TY zostałeś przez kogoś oszukany nie ma podstawy byś Ty oszukiwał INNYCH... na TYM I INNYCH FORACH...!!!

Napisałeś swój logiczny post tak, jakbym specjalnie kogoś chciał w błąd wprowadzić.
Takie akurat informacje miałem i jak wiele razy to już się zdarzało nawet na tym forum (posty pisały osoby które teraz uchodzą za autorytet) okazały się nie sprawdzone.
Niestety nie znalazłem Twoich objaśnień gdyż bardziej zainteresowały mnie kawały zamieszczone przez giovi2 dziewięć miesięcy temu w wątku "Dowcipy"

Co do mądrości płynącej z postów to uważam że napisałem kilka dosyć mądrych, to samo myślę o Twoich postach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Grzes203 napisał:
gabriel napisał:
LOGICZNE...!!!

Napisałeś swój logiczny post tak, jakbym specjalnie kogoś chciał w błąd wprowadzić.
Takie akurat informacje miałem i jak wiele razy to już się zdarzało nawet na tym forum (posty pisały osoby które teraz uchodzą za autorytet) okazały się nie sprawdzone.
Niestety nie znalazłem Twoich objaśnień gdyż bardziej zainteresowały mnie kawały zamieszczone przez giovi2 dziewięć miesięcy temu w wątku "Dowcipy"

Co do mądrości płynącej z postów to uważam że napisałem kilka dosyć mądrych, to samo myślę o Twoich postach.

Wow,to aż tam się dogrzebałeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
stanisław miller
(millers)
Wiking
jak ja byłem w norwegii pracowałem legalnie to tak jak mówisz przez 3 miesiące nie musiałem mieć pozwolenia ale na dalszy czas pracy pracodawca składał papiery i nie było problemu. koledzy którzy wyjechali do polski po okresie 3 miesięcy na urlop i po powrocie podpisywali nowe umowy też musieli mieć pozwolenie z policji chodzi tu o to ze w polsce sprawdzają cie czy nie figurujesz w kartotece osób karanych bądź poszukiwanych
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Opis może nie z ostatniej chwili , jakiś miesiąc do tyłu.
Mam pozwolenie na praace ,trzecie z kolei, bezterminowe, wystawione na podstawie umowy o prace na zasadzie wikariatu na trzy miesiące.
Jednocześnie jestem zarejestrowany w A-etat, i wypełniam takie śmieszne druczki kiedy nie pracuje i pracuje.
Twój problem z trzymiesięcznym zatrudnieniem być może jest związany z tym, że jeśli miałbyś zatrudnienie na więcej ,to inaczej wyglądałby czas zwolnienia z pracy ,a tak przypuszczam można Cie zwolnić z dnia na dzie. I kto wie jaki podatek płaci za Ciebie Chińczyk.Przy umowie na rok masz mnin tydzien wypowiedzenia, i pamiętaj ,aby mieć wszystkie świadczenia ,,zus,, musisz mieć przepracowany rok cięgiem ,pilnuj tego bo nie wiesz co sie może przytrafić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
gabriel napisał:
kami napisał:

A mnie o ile pamięć nie myli to miałaś tylko i wyłącznie zajmować się egzaminem państwowym na kat.-B-

To raczej nie była odpowiedz na pytanie Sama pamiętam jak mówiłeś,że nie masz zdjęcia tylko dlatego ,że nie wiesz jak je wstawic i wstawisz je gdy pojedziesz do Polski.Mnie generalnie nie zależy by zobaczyc Twoja twarz,ale uważam ,że jak ktoś pyta, to przynajmniej odpowiedziec wypadałoby kulturalnie.
Ups. zapomniałam ,że Ty nie wiesz co to kultura osobista.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
kami napisał:

Teoria bezbłednie i to w dodatku jako jedna z pierwszych poległam na jazdach mój zderzak wystawał ok1cm za linie zatrzymania i poległam :/ wiec jak sam widzisz total perwers ale tak to juz jest w panstwie Polskim ze czepiają sie pierdół ale sie nie poddaje niedługo poprawka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok